1

Velgen

Slijpsel van remblokken en remschijven die slijten, komt op de warme wielen van uw auto. Als deze niet regelmatig worden gereinigd, dan wordt het steeds moeilijker om deze schoon te maken zijn. Op een punt zijn deze stoffen zo ingebrand in uw velgen dat deze niet meer schoon te krijgen zijn. Laat daarom regelmatig uw wielen reinigen, afhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt natuurlijk.


2

Stofzuigen

Het stofzuigen van uw auto kunt u het beste doen voordat u de auto gaat wassen omdat door het stofzuigen de auto aan de buitenkant weer vuil wordt als u bijvoorbeeld de matten eruit haalt. Aan de zijkant van de wasstraat kunt u uw auto stofzuigen. Wij vragen 50 cent voor het gebruik van de stofzuiger. Op andere locaties zal wellicht het stofzuigen gratis zijn, maar vergelijkt u de prijzen en mogelijkheden van de wasprogramma's met die van ons, dan zult u zien dat u dit stofzuigen dubbel en dwars betaald met de duurdere wasprogramma's die aldaar worden gerekend.


3

Lak

Zoals u wel zal weten zijn de hedendaagse autolakken watergedragen en minder hard en sterk dan de conventionele lakken. In het onderhoudsboekje die geleverd wordt bij de auto, staat dan tegenwoordig ook vermeld dat u vogelpoep, hars en insecten zo snel mogelijk dient te verwijderen. Des te langer u hiermee wacht, zeker als het warm is, des te schadelijker de gevolgen zullen zijn voor uw lak. U moet dan ook niet verbaast zijn dat bijvoorbeeld vogelpoep de lak volledig tot op het blanke metaal weg heeft gevreten als u deze niet snel heeft verwijderd, ook zal u dan bij uw dealer geen aanspraak kunnen maken op garantie op de lak aangezien u de aanwijzingen in het onderhoudsboekje niet heeft opgevolgd. Mocht u niet direct in de buurt van een wasstraat zijn en u wilt toch vogelpoep van uw auto verwijderen, gebruik dan een zachte spons of doek met voldoende lauw water. Zijn de resten echt hardnekkig laat de spons of doek dan een geruime tijd op deze plek liggen om in te weken en probeer het later nog eens. Gebruik uiteraard nooit pannensponzen of andere harde materialen op uw lak.


Melis Carwash
Konijnenberg 57B
4525 BC
Breda
+31 6 28424759
info@meliscarwash.nl